fbpx

Mattsons vs Hästens

Mattsons of Hästens?

Mattsons BLK VLVT

Mattsons BLK VLVT

Hästens Vividus

Het vinden van het juiste bed is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel aanbieders die allemaal hun eigen verhaal vertellen dat u inmiddels de bomen door het slaapbos niet meer ziet.

Gelukkig hebben onze adviseurs bij Van Gils Slaapcomfort jarenlange ervaring en hebben zowel Hästens bedden als Mattsons bedden verkocht.

We geven u dan ook graag een overzicht van zowel de verschillen- als de overeenkomsten tussen deze twee fantastische beddenfabrikanten uit Zweden.

Oude fabriek Mattsons

Wat zijn de overeenkomsten tussen Hästens en Mattsons?

Er zijn talloze overeenkomsten tussen deze twee Zweedse beddenfabrikanten op te noemen.

Zo komen ze allebei uit Zweden, bouwen ze beide al meer dan 170 jaar de beste bedden met de hand en doen dat met uitsluitend natuurlijke materialen.

Hästens bedden worden grotendeels gebouwd in het plaatsje Köping, ongeveer 140 kilometer van Stockholm. Alle Mattsons bedden worden gebouwd in Falkenberg, ongeveer 100 kilometer onder Gotenburg (aan de westkust, het is er prachtig!)

Zoals gezegd bouwen beide beddenmerken hun bedden op met uitsluitend natuurlijke materialen. De keuze uit deze materialen verschilt wel enigszins, maar daar komen we later op terug.

Zowel Hästens als Mattsons beheersen de techniek van het zogeheten “side-stitchen”

Dat betekent dat de matrassen van beide merken met draad en naald worden vervaardigd. Daardoor zullen de matrassen aan de zijkanten van de matrassen iets steviger aanvoelen dan het liggedeelte van de matrassen en wordt voorkomen dat u zomaar uit het bed rolt. U heeft als het ware een verstevigde buitenrand waardoor u niet uit bed zult vallen. Deze verstevigde zijkant heeft u nodig omdat de matrassen zijn opgebouwd uit enkel natuurlijke materialen. Er zit dus geen – zoals bij heel veel andere fabrikanten- schuimbalk in die de pocketveren bij elkaar moet houden!

Ook zorgt side-stitching ervoor dat uw matras veel langer mee zal gaan dan een normaal matras. Het voorkomt vervorming van het matras en is een heel precies werkje!

Het vervaardigen van zowel een Hästens als een Mattsons matras kan zomaar 8 tot 10 uur duren doordat er echt handwerk bij komt kijknen met draad en naald! Andere merken die deze techniek gebruiken zijn VI-spring en Hypnos. Van Hypnos zijn wij overigens ook dealer, dus kom gerust ook eens die overeenkomsten testen!

Wat zijn de verschillen tussen Hästens en Mattsons?

De grootste verschillen tussen beide merken zijn opbouw van de materialen, -stofgebruik, ligcomfort en ook de prijs.

Zo wordt het paardenhaar in een Hästens bed vaak vermeng met rundhaar, terwijl er in een Mattsons bed enkel en alleen zuiver paardenhaar wordt gebruikt.

Doordat een Hästens bed enkel geproduceerd wordt in de traditionele katoenen ruit stof waar weinig rek in zit en deze stof dus ook om uw matras en topmatras zit, voelt een Hastensbed wat steviger aan dan een Mattsons. Mattsons gebruikt als enige van de twee fabrikanten een 100% natuurlijke stretch katoen in hun matrassen en toppers zodat de natuurlijke materialen en de pocketveren minder belemmerd worden in hun ongelofelijke ligeigenschappen. Een Mattsons bed ligt dus wat verfijnder dan een Hästens bed.

Of zoals veel van onze klanten zeggen: Een Hästens bed lig je wat meer op- en een Mattsons lig je meer ín het bed. Beide ligeigenschappen zijn uniek, maar in onze mening moet u echt beide merken gevoeld hebben om hier een goed oordeel over te kunnen vellen.

Een ander groot verschil zijn de prijzen: Het voordeligste Hästens bed, de Maranga van Hastens, kost op 180×200 al dik €17.000. terwijl de voordeligste Mattsons boxspring, de Lycka van Mattsons net geen €7000,- kost. Een dikke €10.000,- verschil dus in het aanvangsmodel!

Het duurste model van Hästens is de Grand Vividus, deze kost ruim €600.000,-. Het meest exclusieve model van Mattsons beds is de Black Velvet en kost ongeveer €35.000,-

Waar komt het verschil in prijs tussen Mattsons bedden en Hästens bedden vandaan? In ons oordeel heeft het grotendeels te maken met marketing en verdienmodel van de producent.

Waar Hästens heel veel geld in marketing steekt en daardoor een veel bekender merk is dan Mattsons, steekt Mattsons juist wat meer geld in de techniek.

Een zeer belangrijk onderdeel van de marketing van Hästens is het gebruiken van het blokje in de katoenen stof. Daar wordt op zeer knappe wijze heel veel exclusiviteit aan ontleed. En marketing kost geld.. veel geld.

Bij Mattsons krijg je dus volgens ons meer “Value for money” en een fantastisch handgemaakt bed die leverbaar is in ongelofelijk veel mooie stoffen, van trendy tot zeer klassiek.

Een Mattsons bed ligt geweldig lekker, wordt opgebouwd uit enkel de zuiverste natuurlijke materialen, wordt compleet in Zweden gemaakt en biedt 25 jaar garantie (zie garantiebepalingen) Kiest u voor een Hästens bed, dan koopt u ook een ongelofelijk goed bed met natuurlijke materialen en gebouwd in Zweden, maar betaald u weldegelijk een hoger bedrag dan een Mattsons omdat Hästens veel geld uitgeeft aan marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *