fbpx

Een boxspring kopen bij de slaapspecialist, is investeren in een betere nachtrust

Boxsprings

Boxspringbedden zijn het meest populaire bedtype in Nederland. Volgens gegevens van verschillende beddenexperts zijn ongeveer 7 op de 10 bedden die vandaag worden verkocht boxspringcombinaties. Wilt u ook een boxspringbed kopen? Dan merkt u dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Helaas heeft de populariteit van boxspringbedden ook geleid tot een verschuiving naar goedkopere boxspringbedden. In dergelijke gevallen worden materiaalkosten vaak bespaard ten koste van de kwaliteit. Dit ondermijnt in onze ogen echter het belang van een goede nachtrust. Mensen brengen tenslotte ongeveer een derde van hun leven in bed door. Daarom willen we dat u een goed boxspringbed aanschaft als een duurzame en gezonde investering.

Boxspring kopen? Laat u goed adviseren over onze

comfortabele boxsprings in alle kleuren, soorten en maten!

Boxsprings binnenkant

Wat is een Boxspring eigenlijk?

Een boxspring is een type bed dat bestaat uit een stevige, rechthoekige box met een binnenveringssysteem en daar bovenop een matras. Het woord “boxspring” is afgeleid van het Engelse woord “box” dat doos betekent, en “spring” dat veer betekent.

De boxspring zelf is meestal gemaakt van hout en heeft een binnenveringssysteem dat zorgt voor ondersteuning en veerkracht. Dit systeem bestaat uit metalen veren die in de box zijn geplaatst en zorgen voor een goede verdeling van het gewicht over het oppervlak van het bed. Het gebruik van veren in de boxspring helpt ook om schokken en bewegingen te absorberen, waardoor het bed comfortabeler aanvoelt.

Boven op de boxspring wordt een matras geplaatst. Dit kan een binnenveringsmatras, een pocketveringmatras, een latexmatras, een traagschuimmatras of een combinatie van materialen zijn, afhankelijk van de voorkeuren van de gebruiker. Het matras zorgt voor extra comfort en demping.

Bij boxsprings worden vaak geroemd om hun comfort, ondersteuning en duurzaamheid. Ze worden veel gebruikt in hotels en slaapkamers vanwege hun luxueuze uitstraling en het gevoel van luxe dat ze bieden.

Het verschil in boxsprings

Bonellveren vs. Pocketveren

Bonellveren en pocketveren zijn twee veelgebruikte typen veren in matrassen, en ze hebben enkele belangrijke verschillen.

Bonellveren bestaan uit individuele stalen veren die met elkaar zijn verbonden door een spiraaldraad. Deze veren hebben een zandlopervorm en bieden over het algemeen een stevige ondersteuning. Ze zijn duurzaam en hebben een redelijk lange levensduur. Bonellveren zijn vaak een goede keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een steviger slaapoppervlak.

Pocketveren, daarentegen, bestaan uit individueel verpakte stalen veren, elk in een apart zakje of hoesje. Deze pocketveren kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor ze een betere puntelasticiteit en individuele ondersteuning bieden. Dit zorgt ervoor dat de veren zich beter kunnen aanpassen aan de contouren van het lichaam. Pocketveren verminderen ook de overdracht van beweging, wat vooral gunstig is voor mensen die een partner hebben die veel beweegt tijdens het slapen. Pocketveren worden vaak als veerkrachtiger en zachter ervaren.

Een ander verschil tussen bonellveren en pocketveren is de prijs. Over het algemeen zijn matrassen met bonellveren goedkoper dan die met pocketveren. Dit komt door het verschil in constructie en het gebruik van materialen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de keuze tussen bonellveren en pocketveren persoonlijk is en afhangt van individuele voorkeuren en behoeften.

Verschillende Boxsprings